fbpx Skip to main content

W.B. Yeats, het nieuwste vlaggenschip van Irish Ferries, gaat de warmte uit haar verbrandingsmotoren hergebruiken voor de verwarming aan boord. Dankzij de installatie van vier Konutherm afgassenketels van het type AKV 0,6 / 40 laat het schip geen onnodige warmte verloren gaan. En dat levert een aanzienlijke brandstof- en energiebesparing op.

Speciale klepconstructie

De vier afgassenketels hebben een totaal vermogen van 3200 kW (4x 800 kW) en zijn uitgerust met een speciaal door Konutherm ontworpen regelsysteem met klepconstructie. Deze constructie bestaat uit electro-pneumatische actuatoren die van 0 tot 100% geregeld kunnen worden en bestendig zijn tegen extreem hoge temperaturen, lage weerstanden en een lage center of gravity. Dankzij de klepconstructie wordt het kraken en mogelijke oververhitting van de thermische olie in de ketels voorkomen.

DNVGL marine keurmerk

Naast de vier afgassenketels is ook een Konutherm thermische olie ketel van het type KOH 2.5 / 50 met een vermogen van 3560 kW geplaatst. Deze ketel kan het gehele schip van warmte voorzien op het moment dat de motoren niet in gebruik zijn. Het gehele verwarmingssysteem is uitgevoerd onder de ‘Safer – smarter – greener’ marine keurmerk van DNVGL. Wij wensen de W.B. Yeats, haar bemanning en passagiers vele veilige en warme zeemijlen toe!

Tewaterlating W.B. Yeats

W.B. Yeats werd op 19 januari 2018 in Flensburg te water gelaten.
Bekijk hier de video.
Of neem een kijkje aan boord.

Share This