fbpx Skip to main content

Thermische vloeistofsystemen

Ruim 50 jaar kennis en expertise in thermische olie ketels

Maatwerk voor optimaal (her)gebruik van warmte

Ontwerp en maatwerk van hoogwaardige verwarmingssystemen

Energiezuinig, brandstofbesparend en betrouwbaar

Ruim een halve eeuw kennis en expertise in thermische olie ketels
Toonaangevende kwaliteit sinds 1966

Sinds jaar en dag levert Konutherm hoogwaardige maatwerksystemen voor warmteoverdracht aan toonaangevende bedrijven in de industriële en maritieme sector. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij bedrijven als Van Oord, Exxon Mobil en Fokker Aerostructures tot onze klantenportefeuille mogen rekenen.

Kwaliteit, kennis en kunde
Betrouwbaarheid met een grote K

Met onze kennis en ervaring helpen wij u graag op weg bij het realiseren van een optimaal functionerend en renderend warmte(terugwinning)systeem. Onze vakkundige engineers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, controleren, onderhouden, optimaliseren en ombouwen van industriële thermische vloeistofsystemen. Kiest u voor Konutherm, dan kiest u voor persoonlijk contact, gedocumenteerde en onderbouwde ontwerpen en projecttekeningen, prima nazorg en full service. Uw verwarmingssysteem is bij ons in deskundige handen. Veilig en vertrouwd.

Ervaren en betrouwbare maatwerkspecialist

Ontdek de PLUS-punten van Konutherm

  • All-in expertise (ontwerp, installatie, service, onderhoud, inspectie, reparatie)
  • Kennis van zaken en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
  • Persoonlijke begeleiding van planning tot uitvoering
  • Duidelijk projectmanagement (goede afstemming, minimum ‘down time’)
  • Volledig onderhoudsmanagement
  • Toegewijde engineers met een proactieve houding (partners in business)
  • Instructie van uw personeel ter plaatse
  • Betrouwbare en persoonlijke service (24/7)
  • Eigen voorraad reserve-onderdelen

Een rijke historie

Konus Kessel GmbH werd in 1966 in Duitsland opgericht. De voormalige eigenaren hielden zich toen al ruim zes jaar bezig met het ontwerpen en fabriceren van stookinstallaties. In 1973 gingen zij een samenwerkingsverband aan met Buderus, in 1986 gevolgd door Deutsche Babcock. Toen in 1995 een samenwerking met Bertrams volgde, wijzigde de bedrijfsnaam naar Bertrams Konus GmbH. Vijf jaar later volgde een samenwerking met Siemelkamp en wijzigde de naam naar GekaKonus. Sinds 2004 wordt het bedrijf voortgezet onder de naam Konutherm, vanuit de hoofdvestiging in Baarn.

Lees meer >>

Van 2D naar 3D: optimale klantbediening

Voor het ontwerp van onze thermische vloeistof systemen maken we tegenwoordig gebruik van het computerprogramma Autodesk Inventor. Dankzij de inzet van dit 3D CAD rekenmodel kunnen we op een eenvoudige manier modellen met onze klanten uitwisselen. Opdrachtgevers kunnen zo met één druk op de knop zien of het ontwerp passend is binnen de totale constructie van uw bouwproject. Hiermee vereenvoudigen we de implementatie van dergelijke ketels. Ook dat is de kwaliteit van Konutherm.

Bekijk hier onze virtuele 360 graden tour 2021/2022

https://differ360.com/tour/konutherm

 

 

 

Vraag onze experts om advies

Zowel de engineering als de uitvoering en installatie van uw thermische olie ketel of water glycol verwarmingsinstallatie worden vanuit ons kantoor en bij u op locatie begeleid. Of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of optimalisatie, wij regelen het snel en vakkundig voor u. Houd daarom uw hoofd koel en stel uw vragen aan onze experts.

Neem contact op
Share This