fbpx Skip to main content

Thermische olie en water glycol systemen voor offshore en dredging

Thermische olie en water glycol systemen voor warmteoverdracht en warmteterugwinning

Thermische olie en water glycol warmteoverdracht systemen zijn uitermate geschikt voor toepassing in de offshore en dredging. Een platform, rig of offshore support schip hebben warmte nodig. Meestal een grote hoeveelheid warmte. Om deze reden spelen efficiency en warmteterugwinning een grote rol in het ontwerp en de werking van de thermische olie en water glycol systemen van Konutherm. Uiteraard naast betrouwbaarheid en veiligheid.  Konutherm warmteoverdrachtssystemen worden met name toegepast op heavy duty offshore support vessels, cutter- en hopperdredgers, heavy lift carriers, pijplegschepen, OSV, PSV, FSO en FPSO.

Maatwerkspecialist

Konutherm heeft ruim een halve eeuw ervaring in het ontwerpen van hoog kwalitatieve thermische olie en water glycol procesverwarming voor offshore en dredging. In de olie, gas en petrochemische industrie staan wij bekend als toonaangevende specialist in hoogwaardige thermische olie en water glycol systemen voor verwarming en warmteterugwinning. Elk systeem wordt door ons op maat ontwerpen en geoptimaliseerd. Wij zijn u graag van dienst!

De hoogwaardige Konutherm thermische olie en water glycol verwarmingssystemen zijn bijzonder geschikt om tanks met zware olie (HFO), ruwe olie of chemicaliën op de gewenste temperatuur te houden. Onze systemen worden uitgerust met gestookte ketels die bekend staan om hun lange levensduur en efficiency. Onze ontwerpen zijn gericht op optimale wamteterugwinning door de inzet van speciale afgassenketels (economizers) met een ingenieus kleppensysteem. Dankzij deze toepassing is het mogelijk om de temperatuur optimaal te houden. Ook wordt hiermee het degraderen en zogenoemde kraken van de thermische olie voorkomen.

Voornaamste voordelen

Voornaamste voordelen van het Konutherm systeem zijn de lage vervuilingsgraad van de thermische olie, de hoge, nagenoeg onderhoudsvrije levensduur, de brandstof- en energiebesparing bij inzet van een afgassenketel en het feit dat er geen dump koeler systeem nodig is. Hiermee bespaart u op de kosten van de bij dit systeem behorende pompen, leidingen, instrumentatie en armaturen.

Interactieve demo

Vraag onze experts om advies

Zowel de engineering als de uitvoering en installatie van uw thermische olie ketel of water glycol verwarmingsinstallatie worden vanuit ons kantoor en bij u op locatie begeleid. Of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of optimalisatie, wij regelen het snel en vakkundig voor u. Houd daarom uw hoofd koel en stel uw vragen aan onze experts.

Share This