fbpx Skip to main content

Verwarming en warmteterugwinning voor de procesindustrie

Proces- en productverwarming en warmteterugwinning met HTF systemen

Thermische olie installatie voor een breed scala product- en procesverwarming

De thermische olieketels en HTF verwarmingsinstallaties van Konutherm (voorheen Konus Kessel) worden in de procesindustrie vaak als hoogwaardig alternatief voor stoomsystemen ingezet. Onze systemen kunnen bij een lage systeemdruk toegepast worden tot temperaturen van wel 400 graden Celsius. Deze worden sinds jaar en dag in diverse takken van de procesindustrie toegepast voor de meest uiteenlopende verwarmingsdoeleinden en warmteterugwinningsprojecten. Geheel op maat. Voor vrijwel iedere toepassing kunnen wij een warmteoverdrachtsysteem leveren. Met of zonder afgassenketel voor restwarmteterugwinning. Of het nu gaat om bitumen- of asfaltverwarming, gasbehandeling, energieopwekking, autoclaven, vezelproducerende machines, reactoren, extruders, verwarmde persen, walsen of een bakovenverwarming met geïntegreerde naverbranding.
U vindt onze ketels dan ook niet alleen terug in de chemische industrie en olieraffinaderijen en olieterminals, maar bijvoorbeeld ook in de tapijtindustrie en voedingsmiddelen producerende bedrijven.

Kenmerken thermische olie installatie

Onze hoog-rendement ketels zijn verkrijgbaar in iedere gewenste capaciteit en uitvoering (tot ca. 25 MW in een enkele unit) en kunnen ontworpen worden conform AD2000, EN-13445 of ASME VIII div. 1. Wij leveren onze systemen conform CE / PED. Standaard zijn onze systemen voorzien van gas of oliegestookte branders, maar speciale procesgas, biogas / olie of combibranders behoren ook tot de mogelijkheden.

Konutherm is bovenal gespecialiseerd in complexe warmteterugwinningsystemen. Wij beschikken over vele referenties met afgassenketels, economisers voor rookgas of naverbranders. Zo hebben wij systemen geleverd voor biogasinstallaties, biomassa vergassing, pyrolyse en torrefactie processen en warmteterugwinning projecten in bijvoorbeeld de (groene) energiesector, afvalindustrie en mestverwerking.

Gecertificeerd en nagenoeg onderhoudsvrij

Certificering thermische olie installatie

Voor verwarmingssystemen binnen de EU verzorgen wij de CE / PED (2014/68/EU) goedkeuring en certificaten. Tevens kan de randapparatuur en instrumentatie uitgevoerd worden conform de ATEX en IECex normen indien vereist. Voor bestemmingen buiten de Europese Unie kunnen onze HTF ketels desgewenst met een ASME U-stamp worden geleverd.

certifications

Hoog rendement

De thermische vloeistofsystemen met een 3-treks olieketel van Konutherm zijn nagenoeg onderhoudsvrij en hebben ook na vele jaren gebruik nog steeds het hoge rendement (lage brandstofverbruik) gelijk aan dat van een nieuw geplaatste thermische olie installatie.

Interactieve demo

Vraag onze experts om advies

Zowel de engineering als de uitvoering en installatie van uw thermische olie ketel of water glycol verwarmingsinstallatie worden vanuit ons kantoor en bij u op locatie begeleid. Of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of optimalisatie, wij regelen het snel en vakkundig voor u. Houd daarom uw hoofd koel en stel uw vragen aan onze experts.

Share This