fbpx Skip to main content

Een rijke historie in
thermische olie stookinstallaties

Play Video

Bekijk de video

Een halve eeuw specialisme in thermische vloeistof

Van Konus Kessel tot Konutherm

Konutherm BV in Baarn is voortgekomen uit de voormalige Nederlandse vestiging van Konus Kessel GmbH dat in 1966 in Duitsland werd opgericht. De voormalige eigenaren hielden zich toen al ruim zes jaar bezig met het ontwerpen en fabriceren van industriële stookinstallaties. In 1973 gingen zij een samenwerkingsverband aan met Buderus, in 1986 gevolgd door Deutsche Babcock. Toen in 1995 een samenwerking met Bertrams volgde, wijzigde de bedrijfsnaam naar Bertrams Konus GmbH. Vijf jaar later volgde een samenwerking met Siemelkamp en wijzigde de naam naar GekaKonus. Sinds 2004 wordt het bedrijf vanuit de hoofdvestiging in Baarn voortgezet onder de naam Konutherm.

Kwaliteit met de K van Konutherm

De thermische olie ketels van Konutherm kennen een rijke historie. De eerste thermische stookinstallaties werden gebouwd in de fabriek van Konus Kessel GmbH in Duitsland. Sinds die tijd zijn er talloze ontwerpen voor de meest uiteenlopende, internationale projecten gerealiseerd binnen de procesindustrie, offshore, zeevaart en binnenvaart. Met ruim een halve eeuw aan kennis en ervaring op het gebied van thermische olie toepassingen en warmtetechniek kunnen wij ons met recht dé expert noemen. Wereldwijd staat Konutherm bekend als leverancier van een hoogwaardig en betrouwbaar product.

Konus Kessel / Konutherm

een wereldwijd begrip in de scheepvaart, offshore en procesindustrie

Onze uitgebreide expertise op het gebied van thermische olie en restwarmte terugwinning (economiser) systemen is in de maritieme, offshore en industriële sector niet onopgemerkt gebleven. Wereldwijd zijn er vele Konutherm / Konus Kessel thermische olie systemen geïnstalleerd aan boord van binnenvaartschepen, chemische tankers, bitumenschepen, bulkcarriers, baggerschepen, FSO’s. In de groene energiesector zijn onze (bio)gas en olie gestookte ketels en economisers te vinden in bijvoorbeeld installaties voor vergassing, pyrolyse en torrefactie van biogas, biomassa, afval, hout, slib en mest. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Energiezuinig, brandstofbesparend en duurzaam. Onze experts vertellen u er graag alles over.

Vraag onze experts om advies

Zowel de engineering als de uitvoering en installatie van uw thermische olie ketel of water glycol verwarmingsinstallatie worden vanuit ons kantoor en bij u op locatie begeleid. Of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of optimalisatie, wij regelen het snel en vakkundig voor u. Houd daarom uw hoofd koel en stel uw vragen aan onze experts.

Share This