fbpx Skip to main content

Twee 2500 kW heet water verwarmingssystemen gaan zorgdragen voor de verwarming van het nieuw te bouwen, ultramoderne SSCV OOS Serooskerke. Dit semi-submersible heavy lift crane vessel komt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 voor de kust van Brazilië te liggen. Het schip kan zware onderzeese liften tot 4.400 megaton uitvoeren en wordt uitgerust met een actief deiningscompensatie systeem. Aan boord kunnen maar liefst 750 werknemers overnachten.

Veiligheid en milieu voorop

De twee Konutherm heaters worden onder meer ingezet voor de warmwatervoorziening, de verwarming en de koeling van de personeelsaccommodaties. Daarnaast verwarmen de thermische vloeistof ketels ook de brandstofvoorraad en de UREA afvaltanks. Realisatie van het gehele project is onderworpen aan de hoogst mogelijke ‘groene’ standaarden voor bijvoorbeeld het zuiveren van rookgassen, het verlagen van de NOx-uitstoot en het behandelen van ballastwater. Zo wordt op elk onderdeel voldaan aan de strenge internationale regelgeving voor gezondheid, veiligheid en milieu.

Heet water verwarmingssystemen op maat

De door ons geleverde heet water verwarmingssystemen bestaat uit 2x een type KOH 2.0 / 25 ketel met een totaal vermogen van 2500 kW per stuk. Het systeem is ontworpen en gebouwd volgens ABS klasse en kan de OOS-Serooskerke voorzien van 110 m3/h water van 90 graden Celsius voor alle benodigde doeleinden. Op verzoek van de klant hebben wij een mogelijkheid ingebouwd om bij minder warmtevraag elektrisch te verwarmen. Dankzij deze optie kan er geswitcht worden van de gas-olie gestookte ketels naar elektrische heaters met een totaal vermogen van 600 kW. Om te waarborgen dat er aan boord altijd warm water getapt kan worden, is gekozen voor de levering van twee gelijke ketels. Tijdens het periodieke onderhoud kan er zodoende altijd één ketel operationeel blijven. Verder is het systeem voorzien van twee hoofd- en twee secundaire pompen met alle benodigde appendages, instrumentatie en bedieningspanelen.

Gegarandeerde kwaliteit

Alle Konutherm onderdelen zijn op dit moment per schip onderweg naar Nantong, China. Scheepswerf China Merchants Heavy Industry zal het systeem inbouwen op de OOS-Serooskerke. In dit stadium zullen wij nauw contact met de werf onderhouden om te zorgen dat alles correct wordt ingebouwd en dat mogelijke vragen beantwoord worden. Dit doen wij samen met onze plaatselijke agent, Dragon Marine Engineering Co.Ltd. Wanneer alles gereed is, zal een laatste kritische eindcontrole en inbedrijfstelling plaatsvinden door één van onze eigen service engineers. Zo kunnen wij garanderen dat het complete systeem naar behoren werkt en dat onze klant tevreden is!

Lees meer

Lees meer over onze hoogwaardige heet water verwarmingssystemen voor offshore en dredging.

Contact

Neem contact op met onze engineers voor een passend maatwerkadvies.

Share This