fbpx Skip to main content

In de afgelopen week hebben wij periodiek onderhoud gepleegd aan een thermische installatie voor scheepsverwarming, Deze installatie werd in 2012 door ons ontworpen voor gebruik aan boord van een binnenvaarttanker van het type C. Bij toepassing op volledig vermogen (800 kW) kan de olie in het thermische systeem worden opgewarmd tot maximaal 240 graden Celsius. Via het warmteoverdracht-systeem kan de lading aan boord van de tanker vervolgens worden verwarmd tot een temperatuur van maar liefst 200 graden Celsius. Wij zijn er bijzonder trots op, dat het thermische vloeistof systeem sinds de ingebruikname (medio 2012) probleemloos gefunctioneerd heeft. Dit is mede te danken aan het zorgvuldige onderhoud dat periodiek door onze eigen servicemonteurs aan de thermische installatie is verricht.

Tijdens elk periodiek onderhoud en/of inspectie onderwerpen onze technici het systeem aan een grondige check. Zo beoordelen zij de staat van de bewegende delen, de werking en instellingen van de alarmering en de verbranding van de diesel/olie gestookte brander. Dit laatste is van essentieel belang om de juiste verbranding in het systeem te kunnen waarborgen. Om het hoge rendement van de ketel vast te stellen en de installatie zo efficiënt mogelijk te laten functioneren, meten we de uitstoot van verbrandingsgassen. Vervolgens stellen we de ketel zo optimaal mogelijk af. Wanneer dit achterwege blijft, dan zal de verbranding in de installatie niet op de juiste manier plaatsvinden. Als gevolg hiervan kan de warmte overdragende olie oververhit en beschadigd raken. Met een aanzienlijke verkorting van de levensduur van uw thermische olieketel als ongewenste resultaat. Daarnaast kan de diesel/olie gestookte ketel als gevolg van een onjuiste afstelling vervuild raken. En daarmee daalt het rendement van uw ketel en stijgen uw brandstofkosten. Om continuïteit en een optimale werking van uw systeem te kunnen garanderen is preventief onderhoud gewoonweg essentieel. Daarom bieden wij u bij elke installatie van een thermisch vloeistofsysteem standaard ook de mogelijkheid van een periodiek servicecontract.

Voordelen servicecontract

Wij leveren u een optimaal functionerend warmteterugwinning en nemen u de zorg van het onderhoud en onverhoopte storingen uit handen. Een servicecontract van Konutherm biedt u zekerheid van tijdige vervanging van onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Hiermee kunt u dure reparaties en onnodige schade voorkomen. Bovendien kunt u bij ons rekenen op snelle service en vervanging van onderdelen in geval van een onverhoopt defect. Wij beschikken over een ruime voorraad reserveonderdelen zoals bijvoorbeeld sensoren, branders en pomponderdelen. Daarnaast kunnen wij snel beschikken over niet voorradige (originele) onderdelen dankzij onze nauwe relatie met tal van fabrikanten.

Onze thermische expertise

Konutherm BV is al jarenlang het vertrouwde en betrouwbare adres voor ontwerp en installatie van thermische vloeistof systemen. Wij zijn expert op het gebied van:

  • Lading- en brandstofverwarming voor zeeschepen
  • Ladingverwarming voor binnenvaarttankers
  • Proces- en productverwarming en warmteterugwinning met HTF-systemen
  • Thermische olie en glycol/water warmteoverdacht-systemen voor de offshore
  • Service, periodiek onderhoud en controle

ISO9001 en SCIOS gecertificeerd

Onze service engineers beschikken over vakgerichte kennis en kunde en werken volgens de normeringen ISO9001 en SCIOS. Tijdens onverhoopte calamiteiten staan zij 24 uur paraat.

Kies voor kwaliteit en langdurig (optimaal) rendement van uw warmteterugwinningsinstallatie!

Bel nog vandaag met: 0341-264283 of stel uw vraag via onze service hotline.

Share This