fbpx Skip to main content

Met ingang van 2020 wordt de IMO-regelgeving voor emissies van SOx in de uitlaatgassen van scheepsmotoren fors aangescherpt. Teneinde aan deze regelgeving te voldoen, komen er momenteel diverse natte scrubbersystemen op de markt. Op deze manier willen de schepen die HFO als brandstof gebruiken ook na invoering van de nieuwe regelgeving in de vaart blijven.

Droge scrubber
Konutherm is van mening dat toepassing van natte scrubbers niet het juiste antwoord is op deze uitstootproblematiek, mede omdat het energieverbruik aan boord sterk toeneemt. Anderzijds wordt de milieuproblematiek verschoven, want hoe zit het met de afvoer van het gebruikte water? Samen met onze Duitse zakenrelatie Torsten ontwikkelden wij daarom een droge scrubbertechnologie: de gepatenteerde Regenerative High Temperature Absorber (RHTA). Deze droge scrubber verwijdert SOx, NOx, VOC’s, roet, stof en CO uit de uitlaatgassen van het schip en is voorzien van een uitlaatgasverwarmingseenheid (economizer) om de economische HFO-werking van de scheepsmotor mogelijk te maken. Bijkomend voordeel is dat de RHTA als een geluiddemper werkt en een zeer lage drukval heeft.

Partner /investeerder gezocht

Konutherm is op zoek naar een partner / investeerder om ons te helpen bij het bouwen, testen en verkopen van deze nieuwe, gepatenteerde maritieme uitlaatgasbehandelingseenheid. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze geavanceerde eenheid een optimaal antwoord geven op de strenge IMO-emissievoorschriften. Met de RHTA bieden wij een effectieve, economische oplossing voor het in de vaart houden van HFO-schepen.

Interesse in deelname?

Gedetailleerde technische informatie over de technologie en apparatuur is op aanvraag beschikbaar. Uw interesse kunt u bij voorkeur kenbaar maken via een mailbericht aan Marco de Jonge: mdejonge@konutherm.nl.

Share This