fbpx Skip to main content

Momenteel werken we aan de bouw van twee gasgestookte ketels van 12 megawatt die bestemd zijn voor een offshore project in de Noordzee. Deze verwarmingsketels worden doorstroomd met water-glycol en zijn bestemd voor plaatsing aan boord van een FSO (Floating Storage and Offloading). Toepassing van thermische warmteoverdracht op volle zee brengt bijzondere veiligheidsrisico’s met zich mee. Denk alleen al aan de enorme krachten waaraan een dergelijke constructie wordt blootgesteld tijdens een zware storm. Het spreekt voor zich dat er strenge veiligheidseisen gelden voor de toepassing van zo’n thermische vloeistof systeem binnen een dergelijk project.

Thermische expertise en certificering

Konutherm beschikt op dit vlak over de benodigde expertise en certificeringen. Met onze jarenlange ervaring, kennis en inzicht in het ontwerp en de bouw van industriële (thermische) verwarmingssystemen zijn wij als geen ander in staat tot het bieden van specifieke maatwerkoplossingen voor de realisatie van projecten als deze.

3D ontwerp verwarmingsketels

Konutherm-CAD-ketelVoor het ontwerp van onze thermische vloeistof systemen maken we gebruik van het computerprogramma Autodesk Inventor. Dankzij de inzet van dit 3D CAD rekenmodel kunnen we op een eenvoudige manier modellen met onze klanten uitwisselen. Opdrachtgevers kunnen zo met één druk op de knop zien of het ontwerp passend is binnen de totale constructie van uw bouwproject. Hiermee vereenvoudigen we de implementatie van dergelijke ketels.

Verantwoorde toepassing thermische vloeistoffen

Dankzij de toepassing Autodesk Inventor zijn wij in staat om ijzersterke berekeningen te maken. Het programma beschikt over zogenaamde FEM en FEA sterkteberekeningsmethoden. Hiermee brengen wij onder meer de inwendige materiaalspanningen en de uiterlijke vervormingen in beeld. Ook visualiseren we de veiligheidsfactoren ten opzichte van vooraf vastgestelde maximaal toelaatbare waarden. Zo kunnen we controleren of de werktuigbouwkundige constructie stabiel en sterk genoeg is. En of het ontwerp als geheel niet te zwaar is. Bovendien wordt duidelijk in beeld gebracht waar de kritieke zones zich binnen het ontwerp bevinden en waar eventuele aanpassingen vereist zijn. Met deze berekeningen geven wij de klant een solide en betrouwbare basis voor een gedegen bouwadvies.

Persoonlijke en vakkundige begeleiding

Bij Konutherm hebben wij alles in huis om op passende wijze een nieuwbouw, ombouw of optimalisatie van uw thermische verwarmingssysteem te realiseren. De engineering, uitvoering en installatie worden vanuit ons kantoor en bij u op locatie vakkundig en snel begeleid. Houd daarom uw hoofd koel en stel uw vragen aan onze experts. Bel 0341-264283 of klik hier voor online contact.

Share This